Přihlásit se | Registrace    
  Podmínky

Přehled z kalendáře akcí

ZPĚT

     

     



Při zrátě hesla si vyžádejte nové

Advent na zámku Nelahozeves
Zámek Nelahozeves 1 | 27751 Nelahozeves
Shlédnuto : 3810 krát   ZPĚT
od : 26.11. 2016 do : 27.11. 2016
Advent na zámku Nelahozeves - www.webtrziste.cz
Již 11. ročník tradičních Adventních slavností na zámku Nelahozeves. Čekají na Vás prohlídky s průvodci v dobových kostýmech a divadlo pro děti a vánoční koncerty.Na nádvoří ochutnejte zámecké speciality.
Vaše logo, erb města
osoba  zámek   Nelahozeves
Ostatní akce

Přihlásit se na tuto akci
Vstupné pro návštěvníky dospělí: 130Kč; děti 60; studenti, senioři: 80Kč
Mediální podpora
MAPA
Podrobný program :
Vezměte své blízké a přijďte s námi oslavit příchod adventu na zámek do Nelahozevsi. O víkendu 26. a 27. listopadu, zde proběhne již 11. ročník tradičních Adventních slavností.

Tato dvoudenní akce, která je pravidelně zařazována na čestné místo v Lobkowiczkém kalendáři, je určena návštěvníkům všech věkových kategorií.
Nejmladší z nich se mohou opět těšit na kejklíře nebo Sváťovo dividlo a oblíbené řemeslné dílny – výrobu ručního papíru, vánočních ozdob a svíček, malování na dřevo i keramiku, pletení z pedigu, navlékání korálků, vyfukování skleněných kuliček, a další.

Pro děti i dospělé jsou připraveny koncerty souboru Špalíček nebo Klenota v Rytířském sále. V předzámčí budou jesličky se živými zvířátky.

Své umění Vám představí více než 80 řemeslníků. Pro svůj nákup si tedy budete moci vybrat ze stovek tradičních rukodělných výrobků, mezi nimiž nebudou chybět dřevěné a textilní hračky, šperky, originální oděvy a módní doplňky, vánoční ozdoby, adventní věnce, jmelí, keramika, čaje a medovina.

Rozhodně si nenechte ujít prohlídku zámecké expozice, která nese název Pohled do šlechtického interiéru rodiny Lobkowiczů. S poklady rodinných sbírek Vás seznámí průvodci v dobových kostýmech.

Naše doporučení: Po prohlídce se přijďte zahřát do čajovny v zámeckých salóncích!

Občerstvení bude převážně zajištěno zámeckým cateringem, a tak si jako každý rok budete moci pochutnat např. na oblíbeném guláši a borůvkovém koláči. Těšit se můžete jak na lobkowiczké pivo, tak i na prodej a ochutnávky vín z Lobkwiczkého zámeckého vinařství v Roudnici nad Labem.

Novinka: staročeská zabijačka

Nedaleko zámku se nachází rodný
dům Antonína Dvořáka, v němž je dnes muzeum věnované životu a dílu tohoto významného hudebního skladatele.

Zajímavost: Slovo „advent“ je odvozeno od latinského „adventus“, což znamená příchod. Doufáme tedy, že i vy si v předvánočním shonu najdete čas a přijdete si na Adventní slavnosti vychutnat tu pravou sváteční atmosféru.
Na jarmarku uvidíte tato řemesla : Město Více informací
Nejsou přihlášeni žádní registrovaní řemeslníci.
  • nahled
  • nahled
  • nahled
  • nahled
  • nahled
  • nahled
  • nahled
  • nahled

zvolte náhled

INFO pro řemeslníky:
pro zobrazení je nutno se přihlásit


TOPlist
Správce webu
Ing. Richard Blížkovský
Pístov 11, Jihlava, CZ
  více>>>