Přihlásit se | Registrace    
  Podmínky

Ostatní

ZPĚT

     

     



Při zrátě hesla si vyžádejte nové

Příbram

Shlédnuto : 1271 krát      
Omlouváme se, ale obrazek nebyl dodán

Spolek Prokop Příbram byl založen 13. února 1992. Ve svém odkazu se hlásí k tradici dřívějšího spolku téhož jméno, který vznikl při Báňské akademii ve štýrském Leobenu v roce 1888 a od roku 1898 působil při Báňské akademii v Příbrami. Spolek původně sdružoval slovanské studenty Báňské akademie, resp. Vysoké školy báňské a měl ve svých řadách mnoho významných montanistů i osobností kulturního života.

Dnešní spolek je občanským sdružením, které si klade za cíl obnovovat a udržovat hornické památky a památky související s montánní činností, obnovovat a udržovat hornické tradice a obyčeje, rozvíjet kulturní tradice regionu, přibližovat veřejnosti montánní minulost formou kulturních, sportovních a naučných akcí. Spolek proto sdružuje nejen bývalé horníky a hutníky, ale i řadu odborníků z jiných oborů.

Spolek Prokop Příbram je členem Českého i Evropského sdružení hornických a hutnických spolků. Ve své činnosti spolupracuje kromě s hornickými spolky s dalšími institucemi a organizacemi, zejména s Městským úřadem v Příbrami, Hornický muzeem Příbram, Knihovnou Jana Drdy v Příbrami, Osadním výborem na Březových Horách, Cechem příbramských horníků hutníků, Českou křesťanskou akademií, Společností občanů a přátel Březových Hor, Sborem dobrovolných hasičů Březové Hory.

Spolek od roku 1993 nalezl zázemí v areálu dolu Marie, který provozuje nejen Mariánskou štolu, ale postupně provádí obnovu objektů, které slouží nejen potřebám spolku, ale i široké veřejnosti. Aby mohl být zaručen další rozvoj spolku a současně areál poskytoval možnost využití pro širokou veřejnosti, usiluje spolek o celkovou rekonstrukci areálu včetně vnitřních komunikací.

Široký záběr činnosti spolku i perspektiva dalšího rozvoje nabízí uplatnění všem, kterým není lhostejná historie hornictví a regionu a kteří hledají smysluplné naplnění volného času, od nejstarší generace po nejmladší.
    ZPĚT     
  Váš erb, logo
osoba  Příbram   Spolek Prokop
Ostatní akce

  poslat zprávu,
odkaz...
Pro zobrazení adresy se prosím přihlaste.
Poznámka: 
foto   Fotogalerie


Nejsou k dispozici žádné obrázky!

VIDEOUKÁZKA  

není k dispozici

TOPlist
Správce webu
Ing. Richard Blížkovský
Pístov 11, Jihlava, CZ
  více>>>