Přihlásit se | Registrace    
  Podmínky

Pořadatelé kulturních akcí

ZPĚT

     

     



Při zrátě hesla si vyžádejte nové

Zobrazení pořadatele Lodě na Labi

    ZPĚT     

Omlouváme se, ale obrazek nebyl dodán

Pohodová atmosféra, bohatý a různorodý program, slunečné počasí a spokojení prodejci i návštěvníci. To vše se dá říci o jubilejním XI. ročníku Lodí na Labi, který proběhl opět v historických kulisách města Nymburk od úterý do středy 3.května – 8. května 2023 pod taktovkou Pruhu Polabí, s.r.o.
Cílem této akce je zejména představit Labe jako vodní cestu s využitím pro vodní turismus, vodní sporty a osobní lodní dopravu, a to se povedlo měrou vrchovatou. Po celou dobu mohli návštěvníci využít krátké okružní plavby na lodi Blanice, Mojmír, převoznické pramice Oseček, kajutové lodi Kristian společnosti SP Praha, s.r.o. a pluly také lodě Poříční policie či obojživelné přívěsy společnosti ERES PART. V sobotu také k velké radosti dětí, po pirátské bitvě, lodě Terezínské Černé flotily z.s., s opravdovými piráty na palubě.
Dopolední program ve čtvrtek a pátek a dále Pondělí a úterý byl věnován zejména školám a školním skupinám. Připraveny byly ukázky práce Poříční policie. Studenti se seznámili s výbavou a činností potápěčů a celkovou náplní této záchranné složky. Samozřejmostí byly plavby lodí, nabídka řemeslných výrobků, gurmánských specialit a turistická nabídka destinací, která pokračovala po celou dobu akce.
Pátek, sobota a neděle patřila návštěvníkům, sportovcům a rodinám s dětmi s celodenním kulturním programem do večerních hodin. Velkou atrakcí byly boxerské zápasy, při kterých byl vydražen dres za 21.000,00 s vlastnoručním podpisem desetinásobného mistra Evropy a dvojnásobného mistra světa v rychlostní kanoistice Martina Fuksy a odehrálo se na 22 mistrovských zápasů a jedna exhibice. Peníze společně s příspěvky příchozích návštěvníků pomůžou lidem s mentálním postižením z Domova pod lípou z Lipníku a vybráno bylo 45.117 tisíc korun. Díky za nevšední sportovní zážitek a skvělý počin organizacím Boxingu Poděbrady, z.s., Manažerská extraliga boxu, Dobrý skutek, z.s. a Pruh Polabí, s.r.o.
Součástí akce bylo Setkání příznivců karavaningu, kterým byl připraven opravdu různorodý program zahrnující prohlídku města se žurnalistou, spisovatelem a pamětníkem Janem Řehounkem, exkurze do hydroelektrárny, Postřižinského pivovaru a další. A karavanů byl plný ostroh s krásným výhledem na nymburské hradby. Sešlo se jich na 40.
„Chtěl bych poděkovat za nezištnou pomoc všem kamarádům a partnerům, kteří mi s organizací této akce, která se stává opravdu tradiční a nabírá čím dál větších rozměrů poděkovat. Bez nich by to opravdu nešlo. A je to od organizace prodejců, zapůjčení stanů, posezení, pomoc s přípravou před i po akci, úklidu odpadků... Je to tisíc drobností, na které bych sám nestačil. Skvěle vyšlo počasí, lepší jsme si snad nemohl přát a v sobotu, kdy chodili lidé, kapely hrály a Labe bylo opravdu plné lodí jsem si říkal, že ta práce stála za to. Ohlasy byly výtečné a opět jsme přišli na další věci, které do dalšího, již XI. ročníku 5.-8. května 2023 chceme vylepšit.….“ zhodnotil Pavel Hlaváč, ředitel Pruhu Polabí s.r.o.
Na akci zavítali i vážení hosté. Ministr dopravy Mgr. Martin Kupka a hejtmanka Středočeského kraje Mgr. Petra Pecková. „Je to pro mě velká čest, že takto významní lidé našli chvíli času ve svých nabitých diářích a přišli se na tuto akci podívat. Paní hejtmanka převzala záštitu nad akcí, a toho si opravdu vážím“, řekl Pavel Hlaváč.
Akce byla finančně podpořena: Středočeským krajem, městem Nymburk a Pruhem Polabí, s.r.o.
Partneři akce: Polabí Labe, s. p., vydavatelství Kam po Česku, SP Praha, s.r.o., Rádio Patriot, Rádio Signál, Lodní doprava Zdeněk Havlas, Hostinec na Osečku, Královská čokoláda, s.r.o., Poříční Policie Nymburk a další.
 Zpráva pro tohoto pořadatele :
 Poslat odkaz na tohoto pořadatele :
 Napište správci webtržiště :
TOPlist
Správce webu
Ing. Richard Blížkovský
Pístov 11, Jihlava, CZ
  více>>>