Přihlásit se | Registrace    
  Podmínky

Rychlý prodej :

ZPĚT

     

     



Při zrátě hesla si vyžádejte nové
  Prodávající: | | telefon:
  zobrazit celý E-SHOP:
    ZPĚT     

           
Omlouváme se, ale obrazek nebyl dodán

Sada pěti mističek od Skřítků
Popis výrobku:
Mističky jsou vyřezány motorovou pilou, dále opracovány dláty, ručním broušením a leštěním. Jsou ošetřeny 3x bio olejem na dřevo pro styk s potravinami. Jsou vyrobeny z třešňového dřeva, které rostlo na Českomoravské vrchovině.
Vyrobeno v nekuřáckém prostředí a s úctou ke dřevu.

Rozměry mističek cca:
7,9 x 6,9 x 3,1 cm
7,8 x 6,6 x 2,5 cm
7,4 x 6,3 x 2,7 cm
7,3 x 6,1 x 2,3 cm
7,3 x 6,2 x 2,5 cm
  499,-Kč Cena výrobku
  Kolik kusů chcete koupit?

Omlouváme se, ale obrazek nebyl dodán

Dlabaná jasanová miska - vševidoucí oko
Popis výrobku:
Miska je vyříznuta motorovou pilou z jednoho kusu jasanového dřeva, dále opracována dláty, ručním broušením a leštěním.

Je ošetřena BIO olejem pro styk s potravinami,(3x) aby jste si do ní mohli dávat dobroty, ovoce, oříšky a vše co máte rádi. Vhodná i jako dekorace do Vaší kuchyně. Popřípadě vhodná na Vaše poklady, kamínky, prstýnky, šperky atd... . Bude to i pěkná ozdoba Vašeho interieru, stolu, kuchyně.... .

Miska má parádní kresbu dřeva. Bude u Vás doma šperk mezi ostatními miskamy. Je to jedinečný autorský kus.

Miska je těžší, protože jasan vytahuje z půdy a vody minerály a to se projeví na váze dřeva, i její opracování je pro tvrdost dřeva pracnější a složitější - je to masivní frajerka !

Strom, z něhož je miska vyrobena rostl na Českomoravské vrchovině. Poblíž řeky Svratky u Jimramova. Jeho stáří bylo cca 67 let.

Dřevo může obsahovat drobné prasklinky, což k výrobku patří a je to jeho přirozený proces.

Jasan má rád místa dobře zásobená vodou. Jeho dřevo je pružné a velice pevné.Dospívá asi ve 100 letech. Miluje světlo. Má záhlubníkový kořenový systém. Jedno přísloví nazývá dub králem a jasan císařem stromů.

Už v 4 stol. se používal přípravek z jasanu na dnu a revma. List, kůra, plod působí močopudně, projímavě, čistí krev a rozpouští soli kyseliny močové. Semena posilují játra a slezinu. Bojovníci používaly vnitřní stranu kůry k hojení ran. Čerstvá míza dezinfikuje. Listy si poutníci vkládaly do bot, aby je osvěžily. Germánští bojovníci pili odstátou vodu právě z jasanových pohárů. Z jasanu se vyrábí homeopatický přípravek na dnu a revma.

Podle staroseverské mytologie byl muž stvořen z jasanu. Ve Skotsku se věřilo, že má jasan blahodárný vliv na novorozence. Podle zvyku jim dávali jasanovou mízu a na ohni v pokoji přikládali jasanové větévky.

Jasan uctívali Skotové, Švédové, Germáni i Angličané a Irové.

Keltové do svých lodí vždy dali jasanové dřevo - aby se loď nepotopila. Ještě v 19. stol. si sebou Irové brali na cestu přes oceán kousek jasanového dřeva. V Řecku s pomocí jasanu přivolávali déšť.

Bojovníci v době železné velice používali jasanové oštěpy, dle legendy ho použil i Achille. Velice dobré byly i jasanové šípy, používali je i Keltové.

Rozměry cca: 28,8 x 17,4 x 5,1 cm

Vyrobeno v nekuřáckém prostředí a s úctou ke dřevu.
  499,-Kč Cena výrobku
  Kolik kusů chcete koupit?

Omlouváme se, ale obrazek nebyl dodán

Březové srdénko - křídla motýlí
Popis výrobku:
Dřevěné srdce, materiál březové dřevo. Březové srdce je vyřezáno motorovou pilou dále je opracováno dláty, ručním broušením a leštěním. (Šestkrát přebrušované, třikrát leštěné, ručně.)

Srdce má na břízu velice nevšední, až bych řekl raritní a unikátní jedinečnou kresbu. všichni, kdo ho viděli, mysleli, že se jedná o nějaké exotické dřevo.

Je ošetřeno BIO olejem pro styk s potravinami a dále dvakrát přírodním olejem s včelím voskem a vyleštěno.

Strom, z něhož je srdce vyrobeno, rostl na Českomoravské vrchovině. V lese, kterému se říká Vůbce. Asi cca 2 km od mého bydliště. Bříza rostla poblíž prameniště.

Srdíčko může sloužit jako dekorace do interiéru, např stůl, knihovna, těžítko, k ozdobě kanceláře, k mnutí v ruce, hmatka, talisman . Dárek pro milou, milého, z lásky, k potěšení druhého.atd...

Dřevo může obsahovat drobné prasklinky, což k výrobku patří a je to jeho přirozený proces.

Na co dřevěné srdíčko -Bříza?

Zbarvení kmenu břízy je vyvoláno odumřelými buňkami rozptýlených zrnek betulinu. Bříza kolonizuje tvrdou skálu, chudý písek, kyselé rašeliniště, takřka všechny půdy.

Kůra obsahuje březový dehet, proto hoří i mokré dřevo. Čaj a míza povzbuzuje žluč, ledviny, močový měchýř. Působí močopudně, protizánětlivě a potopudně. Její míza je odpradávna ceněným tonikem pro celý náš metabolizmus. Má lechce antidepresivní ůčinek. Může pomoci při artritidě, revma. Homeopatický přípravek Betula alba je omlazující, čistící a utěšující. Je to od pradávna strom počátku. Indické védy byly psány do březové kůry. Březové kolébky měli ochránit děti před špatnými vlivy a čarami. V šamanizmu je bříza strom života. Uctívana jako, si-burchan, božstvo dveří. Pomáhá šamanům proniknout do světa duchů a bezpečně se navrátit zpět. Keltští náčelníci z doby halštatu bývaly pochováváni s kuželovitými kloboučky z březové kůry.

Rozměry srdce:cca 20,2 x 5 x 12,2 cm

Vyrobeno v nekuřáckém prostředí a s úctou ke dřevu.
  390,-Kč Cena výrobku
  Kolik kusů chcete koupit?


      Objednací formulář       -      Adresa zákazníka      
Příjmení 
Jméno 
Ulice a číslo 
Místo bydliště 
PSČ 
   telefon 
Váš EMAIL 
Na tento Email Vám zašleme kopii objednávky
Způsob dodání :
49,-Kč platba platba předem, zaslání balíkem    
0,-Kč platba dobírkou
Poznámka k objednávce 
Odeslat objednávku:
TOPlist
Správce webu
Ing. Richard Blížkovský
Pístov 11, Jihlava, CZ
  více>>>