logo Mortavia Lacto a.s. čerstvé výrobky na Váš stůl

Recepty od Moravia Lacto a.s.

 

Tvarohové lívanečky

Suroviny:

250 g jemného tvarohu, 0,5 l mléka

2 vejce, 10 dkg polohrubé mouky,

1 lžíce moučkového cukru, sůl, tuk na pečení

 

 

Postup:

Tvaroh utřeme se žloutky a cukrem,mírně osolíme,přidáme mléko,mouku a zlehka vmícháme tuhý sníh.

Na lívanečníku upečeme lívanečky běžným způsobem a ještě horké posypeme cukrem a podle chuti i skořicí.

 

Zálivka na rajčatový nebo okurkový salát

Suroviny:
150 ml bílého jogurtu, šťáva z ½ citronu, 1 lžička cukru, podle vlastní chuti lístky čerstvé máty, bazalky, mletý pepř a sůl.


Postup:

Všechny přísady spojíme dohromady v hladkou zálivku.
 



Sladký tvaroh 

Suroviny:

250 g jemného tvarohu, 150 ml šlehačky, 2banány, 1 citrón, cukr moučka, hrstka vlašských ořechů, hrstka mandlí, hrstka rozinek

Postup:

Tvaroh utřeme se smetanou do pěny, přidáme rozmačkané banány zakapané šťávou z citrónu, cukr,nasekané ořechy,mandle,rozinky a dobře promícháme. 

 



 Tvarohová pomazánka s křenem
Suroviny:

2 díly jemného tvarohu, mléko na rozdělání tvarohu, 1 díl másla, křen (čerstvý nebo nakládaný), 3 uvařené žloutky (na 250g tvarohu), malá cibule , sůl

Postup:

Tvaroh s mlékem rozděláme najemno, přidáme máslo, křen, propasírované žloutky, nakrájenou cibulku, sůl a dobře promícháme. 

 



Tvarohové koblížky 

Suroviny:

250 g jemného tvarohu

4 vejce

20 dkg hladké mouky

¾ prášku do pečení

tuk na smažení

Postup:

Tvaroh s vejci mixujeme asi 5 minut dohromady a pak smícháme s moukou a práškem do pečiva.

Lžičkou namočenou do studené vody tvoříme koblížky,které smažíme v rozpáleném tuku.



 

 Dobrou chuť   přeje     

 logo.png


 

 

 



autor systému: Virtuální řemeslné tržiště Přihlášení do správy webu

Naše stránky navštívilo 75332 návštěvníků.

Poslední aktualizace:   31. 3. 2018 18:03:51