Recepty od Moravia Lacto a.s.
Tvarohové lívanečky |
||
Suroviny: 250 g jemného tvarohu, 0,5 l mléka 2 vejce, 10 dkg polohrubé mouky, 1 lžíce moučkového cukru, sůl, tuk na pečení
|
Postup: Tvaroh utřeme se žloutky a cukrem,mírně osolíme,přidáme mléko,mouku a zlehka vmícháme tuhý sníh. Na lívanečníku upečeme lívanečky běžným způsobem a ještě horké posypeme cukrem a podle chuti i skořicí. |
Zálivka na rajčatový nebo okurkový salát |
||
Suroviny: 150 ml bílého jogurtu, šťáva z ½ citronu, 1 lžička cukru, podle vlastní chuti lístky čerstvé máty, bazalky, mletý pepř a sůl. |
Postup: Všechny přísady spojíme dohromady v hladkou zálivku. |
Sladký tvaroh |
||
Suroviny: 250 g jemného tvarohu, 150 ml šlehačky, 2banány, 1 citrón, cukr moučka, hrstka vlašských ořechů, hrstka mandlí, hrstka rozinek |
Postup: Tvaroh utřeme se smetanou do pěny, přidáme rozmačkané banány zakapané šťávou z citrónu, cukr,nasekané ořechy,mandle,rozinky a dobře promícháme. |
Tvarohová pomazánka s křenem | ||
Suroviny: 2 díly jemného tvarohu, mléko na rozdělání tvarohu, 1 díl másla, křen (čerstvý nebo nakládaný), 3 uvařené žloutky (na 250g tvarohu), malá cibule , sůl |
Postup: Tvaroh s mlékem rozděláme najemno, přidáme máslo, křen, propasírované žloutky, nakrájenou cibulku, sůl a dobře promícháme. |
Tvarohové koblížky |
||
Suroviny:
250 g jemného tvarohu 4 vejce 20 dkg hladké mouky ¾ prášku do pečení tuk na smažení |
Postup: Tvaroh s vejci mixujeme asi 5 minut dohromady a pak smícháme s moukou a práškem do pečiva. Lžičkou namočenou do studené vody tvoříme koblížky,které smažíme v rozpáleném tuku. |
autor systému: Virtuální řemeslné tržiště | Přihlášení do správy webu | |
Naše stránky navštívilo 104776 návštěvníků. |
Poslední aktualizace: 26. 11. 2019 09:12:51 |